Wantoestanden binnen de Nederlandse overheid

Vorige week vrijdag stuurde de heer Van Baardwijk een e-mail naar Van Lith Gerechtsdeurwaarders en Incasso. Daarin werden aan de heren E. van Lith (eigenaar) en W. van Erp (gerechtsdeurwaarder) twee vragen gesteld.

De eerste vraag was of men inmiddels de onderbouwing van de vordering van Bureau Jeugdzorg Eindhoven (€ 30.000 aan dwangsommen) boven water had gekregen. Die vordering dateert al van 7 augustus 2012 maar ondanks herhaalde verzoeken is die onderbouwing nooit aangeleverd.

De tweede vraag was of men inmiddels achterhaald had waar in het vonnis vermeld stond dat de computerapparatuur van de heer Van Baardwijk bij de beslaglegging meegenomen moest worden. Noch de heer Van Baardwijk, noch zijn advocaat, noch diverse anderen die het vonnis te lezen hebben gekregen konden het namelijk terugvinden in het vonnis.

U raadt het al, Van Lith reageerde niet. Als men de antwoorden op die vragen had zou er gereageerd zijn, het stilzwijgen kan dan ook slechts op één manier uitgelegd worden: als een bekentenis dat de vordering niet door enige onderbouwing gehinderd wordt en dus onrechtmatig is, en dat het verhaaltje over het moeten meenemen van de computerapparatuur een ordinaire leugen was.

Van Lith zal niet zelf verzonnen hebben dat die apparatuur meegenomen moest worden (die had er immers geen baat bij) en dus kan enkel geconcludeerd worden dat het een expliciete instructie was van Bureau Jeugdzorg Eindhoven. Van welke medewerker die instructie afkomstig was laat zich raden…

2 reacties op #1201 Gerechtsdeurwaarder Van Lith bekent leugen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons
Gratis abonnement via RSS Gratis abonnement via e-mail Volg Zwartboek Overheid op Facebook Volg Zwartboek Overheid op Twitter
Donaties
Het strijden tegen instanties is een kostbare zaak. Uw donatie maakt het mogelijk deze strijd voort te zetten!
Ziet u hierboven geen knop "Doneren"? Klik dan hier.