Wantoestanden binnen de Nederlandse overheid

Bij Bureau Jeugdzorg Eindhoven lijkt men nu helemaal doorgeslagen te zijn. Eerder al probeerden ze me het zwijgen op te leggen middels een kort geding. In het vonnis was bepaald dat ik alle content achter de domeinnaam zwartboekoverheid.nl en het Twitteraccount @JvanBaardwijk moest verwijderen en verwijderd moest houden, op straffe van een dwangsom van maar liefst € 1.000 per dag of dagdeel met een maximum van € 20.000. Daarnaast mocht ik mij niet “op onnodig grievende wijze” uitlaten over BJZ op straffe van een dwangsom van € 1.000 per keer met een maximum van € 10.000.

Dat Twitteraccount blijkt echter geschorst te zijn, ik vraag me dan ook af hoe ik met een geschorst account een vonnis zou hebben kunnen overtreden. Verder heb ik mij weliswaar (terecht) kritisch maar niet “op onnodig grievende wijze” uitgelaten over Bureau Jeugdzorg en het volk dat door BJZ maandelijks een zeer riant salaris plus bonus verstrekt krijgt.

Bureau Jeugdzorg en de Grondwet

Rechtschapen als ik ben heb ik me aan dat vonnis gehouden en alle op dat moment nog aanwezige content verwijderd. De Rechtbank heeft echter niet bepaald dat ik helemaal niet meer mocht publiceren, dat zou ook niet kunnen daar dit in strijd zou zijn met artikel 7 van de Grondwet (populair gezegd het artikel betreffende het recht op de vrijheid van meningsuiting, zie onderaan elke pagina van deze website).

Het zal best dat Bureau Jeugdzorg vindt dat alle kritiek op BJZ verboden zou moeten worden, ik realiseer me dat BJZ het liefst zou zien dat artikel 7 van de Grondwet vandaag nog afgeschaft zou worden, maar zolang dat wetsartikel nog bestaat heb ik als Internetjournalist en burger het grondwettelijke recht mij zeer kritisch uit te laten over spectaculair falende, door de belastingbetaler gefinancierde instanties.

Dwangsom

Nu, twee maanden na het vonnis, heeft Bureau Jeugdzorg opeens verzonnen dat ik mij niet aan het vonnis gehouden zou hebben en gleed vandaag een brief van Van Lith Gerechtsdeurwaarders en Incasso door de brievenbus waarin in ambtelijk Nederlands wordt medegedeeld dat ik € 30.000 aan dwangsommen moet betalen plus nog eens € 1.756,52 aan kosten!

Die dwangsom is niet verschuldigd daar ik het vonnis in het geheel niet overtreden heb, en omtrent die kosten heb ik Van Lith twee maanden geleden al geïnformeerd dat ik met flink wat schulden in de Bijstand zit en bij mij derhalve niks te halen valt. Dus hoe ze dan opeens bedacht hebben dat ik die € 30.000 wel op kan hoesten?

Wraakactie

Deze vordering heeft dus eigenlijk helemaal niets met het vonnis te maken maar is enkel de zoveelste ordinaire wraakactie van Bureau Jeugdzorg, onderdeel van een campagne om deze kritische ouder volledig kapot te maken. Het wachten is nog op de dag dat ik door een BJZ-knokploeg in elkaar geslagen word — het zou niet de eerste keer zijn dat BJZ fysiek geweld tegen me gebruikt.

Opmerkelijk detail is dat ik vijf dagen geleden (2 augustus 2012) een brief kreeg van m’n advocaat: Bureau Jeugdzorg had telefonisch contact met hem opgenomen over deze website en wilde daarover in gesprek. Kennelijk zijn ze van gedachten veranderd…

Maar zoals altijd: als de juridische nood het hoogst is, is je advocaat met vakantie dus heb ik zelf maar alvast richting Van Lith gereageerd en de hele handel doorgestuurd naar m’n advocaat zodat die zich er volgende week over kan buigen.

Overpeinzing

De Rechtbank heeft bepaald dat ik alle online staande artikelen moest verwijderen; dat was overigens maar één artikel, de rest was al verwijderd en valt derhalve buiten het vonnis. Dat heb ik gedaan maar Bureau Jeugdzorg wil daar nu toch de niet-verschuldigde dwangsommen voor incasseren. Dan kan ik dus eigenlijk net zo goed die artikelen weer ongecensureerd terugplaatsen…

En over geld gesproken: Bureau Jeugdzorg wil € 30.000 van mij, maar waar blijft die € 3.000.000 schadevergoeding die ik van BJZ tegoed heb?

Van Lith Gerechtsdeurwaarders en Incasso

Kantoor van Van Lith Gerechtsdeurwaarders en Incasso aan de Mauritsstraat 16 in Eindhoven

Één reactie op #1201 Dwangsom € 30.000

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons
Gratis abonnement via RSS Gratis abonnement via e-mail Volg Zwartboek Overheid op Facebook Volg Zwartboek Overheid op Twitter
Donaties
Het strijden tegen instanties is een kostbare zaak. Uw donatie maakt het mogelijk deze strijd voort te zetten!
Ziet u hierboven geen knop "Doneren"? Klik dan hier.