Wantoestanden binnen de Nederlandse overheid

Enige tijd geleden diende een cliënt van Bureau Jeugdzorg Eindhoven een klacht in tegen onder andere de leidinggevende van de toegewezen gezinsvoogd, met name omdat genoemde leidinggevende zijn machtspositie misbruikt zou hebben. De klachtencommissie stelde de klager in het gelijk, waarna het aan Bureau Jeugdzorg was om daar op te reageren.

Klager heeft vandaag de reactie ontvangen, naar eigen zeggen kwam de reactie overeen met wat hij verwacht had. Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant, in de persoon van algemeen directeur mevrouw H.F. van Breugel, verschuilt zich achter vage en algemene omschrijvingen, Bureau Jeugdzorg wast haar handen zoals gebruikelijk in onschuld, en hoewel aangetoond is dat de manager in kwestie zijn machtspositie misbruikt heeft worden er geen stappen tegen hem ondernomen. Met andere woorden: hem wordt de hand boven het hoofd gehouden, waarmee overduidelijk is dat de klacht van de cliënt effectief in de doofpot is verdwenen.

Het enige positieve aan de reactie van Bureau Jeugdzorg is dat de door klager ingediende schadeclaim (ten bedrage van maar liefst drie miljoen Euro) is doorgestuurd naar de verzekeringsmaatschappij.

Één reactie op #1101 BJZ en de doofpot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons
Gratis abonnement via RSS Gratis abonnement via e-mail Volg Zwartboek Overheid op Facebook Volg Zwartboek Overheid op Twitter
Donaties
Het strijden tegen instanties is een kostbare zaak. Uw donatie maakt het mogelijk deze strijd voort te zetten!
Ziet u hierboven geen knop "Doneren"? Klik dan hier.