Wantoestanden binnen de Nederlandse overheid

Na de diefstal vorige week van twee PC’s door Van Lith Gerechtsdeurwaarders en Incasso is Van Lith door de heer Van Baardwijk diverse malen gesommeerd de PC’s te retourneren en een schadevergoeding te betalen. Daarop is vrijdag door deurwaarder W.L. van Erp gereageerd met de mededeling dat hij van zijn opdrachtgever (Bureau Jeugdzorg Eindhoven) de opdracht had gekregen de zaak aan te houden en verder niets zou ondernemen zonder verdere instructies van BJZ. Ook zou hij niet meer op e-mails reageren.

Dat laatste is niets nieuws, niet meer reageren is een standaardtactiek bij personen en organisaties die weten dat ze fout bezig zijn maar dat niet toe willen geven.

Vanochtend heeft de heer Van Baardwijk er nog maar eens een mailtje aan gewaagd, deze keer met wat hardere taal.

Van: Autistic Advantage autisticadvantagenl@gmail.com
Aan: mail@vanlithincasso.nl,
“De heer W.L. van Erp (Van Lith Gerechtsdeurwaarders en Incasso)” <W.vanErp@vanlithincasso.nl>,
edwinvanlith@vanlithincasso.nl
Datum: 3 september 2012 08:52
Onderwerp: Re: Onrechtmatige beslaglegging

Bij de beslaglegging heeft u verklaard dat u de aanwezige computerapparatuur mee moest nemen omdat zulks expliciet in het vonnis vermeld stond. Zowel ik als diverse andere personen (waaronder mijn advocaat) hebben het vonnis bestudeerd maar nergens iets teruggevonden dat uw bewering onderbouwt. U heeft dus kennelijk het vonnis zelf niet eens gelezen en bent daarmee in zeer ernstige mate nalatig geweest.

Voorts heeft uw cliënt op geen enkele wijze onderbouwd dat ik in strijd met het vonnis gehandeld zou hebben, u heeft dit dus kennelijk maar blindelings voor waarheid aangenomen.
 
Daar elke grond voor beslaglegging derhalve ontbreekt is deze onrechtmatig. Ondanks eerdere sommaties heeft u tot op heden de onrechtmatig meegenomen apparatuur niet aan mij geretourneerd. Ik sommeer u nogmaals de beide PC’s heden, maandag 3 september 2012, vóór 17:00 uur aan mij te retourneren onder gelijktijdige contante betaling van € 60.000 aan schadevergoeding. Tevens dient u de hele incassoprocedure per direct en onherroepelijk te staken. Blijft u wederom in gebreke dan zal ik mij genoodzaakt zien niet enkel middels civielrechtelijke maar ook middels strafrechtelijke weg stappen tegen u te ondernemen. Daarnaast zal dan ook uw beroepsorganisatie over deze kwestie (inclusief aangifte van een of meer strafbare feiten) worden geïnformeerd.
 
Het zal u duidelijk zijn dat zulks niet bevorderlijk zal zijn voor de reputatie van Van Lith Gerechtsdeurwaarders en Incasso.
 
 
Jeroen van Baardwijk
Eigenaar, Autistic Advantage
Duidelijke taal dus — als Van Lith Gerechtsdeurwaarders en Incasso zich niet aan de wet wenst te houden zullen ze de consequenties daarvan onder ogen moeten zien. Dat gaat vast niet bevorderlijk zijn voor hun toch al niet smetteloze reputatie.

 

2 reacties op #1201 Sommatie aan Van Lith Gerechtsdeurwaarders en Incasso

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons
Gratis abonnement via RSS Gratis abonnement via e-mail Volg Zwartboek Overheid op Facebook Volg Zwartboek Overheid op Twitter
Donaties
Het strijden tegen instanties is een kostbare zaak. Uw donatie maakt het mogelijk deze strijd voort te zetten!
Ziet u hierboven geen knop "Doneren"? Klik dan hier.