Wantoestanden binnen de Nederlandse overheid

Op 1 juni ontving Bureau Jeugdzorg een brief van een ouder naar aanleiding van de uitspraak van de Klachtencommissie. Klager ontving vandaag opnieuw een reactie van mevrouw M.A. van Heel, vestigingsdirecteur Eindhoven/Helmond. Die had twee opmerkingen: haar beslissing naar aanleiding van de uitspraak zal klager uiterlijk 9 juli 2012 te horen krijgen, en ze zal niet ingaan op zijn eisen.

Die nog te nemen beslissing laat zich raden: zoals gebruikelijk bij klachten waarbij Bureau Jeugdzorg in het ongelijk wordt gesteld gaat er weer helemaal niks mee gedaan worden. Niks positiefs althans, de ervaring leert dat de klager daarna via zijn of haar kinderen hard teruggepakt wordt door BJZ als straf voor het indienen van een klacht.

Dat mevrouw Van Heel niet in zal gaan op de gestelde eisen (onder andere ontslag voor betrokken medewerkers plus een schadevergoeding van maar liefst 3 miljoen Euro) verbaast ook niets, dat zou namelijk wel eens uitgelegd kunnen worden als een schuldbekentenis. En dat kan natuurlijk niet, het heilige en perfecte Bureau Jeugdzorg dat wanpraktijken binnen de organisatie toegeeft en de betrokken medewerkers daarvoor straft, laat staan dat ze het slachtoffer dan ook nog eens een schadevergoeding gaan betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons
Gratis abonnement via RSS Gratis abonnement via e-mail Volg Zwartboek Overheid op Facebook Volg Zwartboek Overheid op Twitter
Donaties
Het strijden tegen instanties is een kostbare zaak. Uw donatie maakt het mogelijk deze strijd voort te zetten!
Ziet u hierboven geen knop "Doneren"? Klik dan hier.