Wantoestanden binnen de Nederlandse overheid

In haar nimmer aflatende oorlog tegen een van haar vele slachtoffers heeft Bureau Jeugdzorg Eindhoven opnieuw aangifte gedaan tegen klokkenluider en jeugdzorg-slachtoffer Jeroen van Baardwijk uit Eindhoven. Opnieuw wegens ‘laster’ en opnieuw zonder enig bewijs. Opnieuw een ordinaire wraakaangifte, derhalve.

M.A. (Marja) van HeelDe heer Van Baardwijk heeft op Bureau Jeugdzorg Eindhoven een vordering van € 3.780.000 welke door BJZ stelselmatig wordt doodgezwegen. Daarop heeft hij betrokken personeels-leden (waaronder vestigingsdirectrice Marja van Heel, foto) hoofdelijk aansprakelijk gesteld. Gisteren informeerde hij via Twitter naar de huisadressen van de betrokkenen om beslag te kunnen leggen op hun bezittingen. Waarop Van Heel weer huilie-huilie ging doen op het politiebureau. Want personeel van Bureau Jeugdzorg aansprakelijk houden voor hun misdragingen, dat kan echt niet hoor; zoiets moet toch echt afgestraft worden. Aldus Bureau Jeugdzorg.

Computerdiefstal

Het is een feit van algemene bekendheid dat men bij Bureau Jeugdzorg niet gediend is van kritische geluiden en regelmatig alles uit de kast trekt om critici de vernieling in te terroriseren, waarbij geen enkel middel (zoals bijvoorbeeld computerdiefstal) wordt geschuwd—met actieve steun van politie en Justitie. Het wekt dan ook absoluut geen verbazing dat Van Heel opnieuw de hulp heeft ingeroepen van haar vriendjes bij politie en Justitie.

Eindhovens Dagblad

Deze keer vernam de heer Van Baardwijk het nieuws van de aangifte echter niet van de politie maar uit de krant. Nou ja, krant—het Eindhovens Dagblad, niet bepaald een pareltje van journalistieke onafhankelijkheid en integriteit maar, zo is in de praktijk al vaker gebleken, niet meer dan een clubje van amateurjournalisten dat dienst doet als spreekbuis voor (de propagandamachine van) de overheid.

Helemaal nieuw is het gedrag van het Eindhovens Dagblad ook niet: in 2012 werd de heer Van Baardwijk door hen ook al eens publiekelijk belachelijk gemaakt.

Baggerjournalistiek

Het artikel in kwestie blijkt geschreven te zijn door ene Arnold Mandemaker, welke in de traditie van het Eindhovens Dagblad geen feiten controleerde, niet aan wederhoor deed, geen kritische vragen stelde, maar braaf datgene publiceerde wat hem door de politie en Bureau Jeugdzorg verteld werd dat hij moest publiceren.

Zo wordt door Mandemaker in zijn artikel onder andere beweerd:

De man publiceert sinds enkele weken tientallen twitter-berichten waarin hij met name genoemde medewerkers van allerlei misdrijven beticht.

 

We hebben er de Twitterberichten van de heer Van Baardwijk op nagekeken, maar dergelijke berichten niet aangetroffen. Net als politie, Justitie en jeugdzorg doet ook Mandemaker niet aan waarheidsvinding. De heer Van Baardwijk kennende gaat dit gebrek aan professionaliteit bij Mandemaker nog wel een staartje krijgen.

Dromen

De heer Van Baardwijk deelt regelmatig zijn dromen over onder andere BJZ, waarin het steevast slecht afloopt met de betrokken instantie en/of het personeel. Het geeft aan hoe zeer de heer Van Baardwijk getraumatiseerd is geraakt door BJZ Eindhoven en haar personeel, dat hij er zelfs in z’n dromen nog door achtervolgd wordt. Het is dan ook ronduit onbeschoft dat BJZ, in plaats van schuld te bekennen, excuses aan te bieden en een schadevergoeding te betalen, de goede man nog verder de vernieling in terroriseert.

Kennelijk kun je tegenwoordig dus zelfs al vervolgd worden om wat je droomt. Voor zover wij weten zijn zelfs Kafka en Orwell niet op dat idee gekomen.

Politie neemt aangifte serieus

Volgens het artikel neemt de politie de aangifte serieus. Dat verbaast ons ook al niet; de Eindhovense politie heeft al talloze malen laten blijken dienst te doen als dienaar van Bureau Jeugdzorg. Aangiften door BJZ worden opgenomen en leiden tot vervolging en veroordeling (aan waarheidsvinding doen politie en Justitie niet), aangiften tegen BJZ daarentegen verdwijnen in de doofpot, zoals u hier en hier kunt lezen.

We gaan er dan ook vanuit dat de heer Van Baardwijk binnenkort wel weer met veel excessief politiegeweld (standaardprocedure bij de als corrupt, rechtsextremistisch en uiterst gewelddadig bekend staande Eindhovense politie) zal worden opgepakt en uit-eindelijk door justitie veroordeeld zal worden zodat de hechte band tussen Justitie en BJZ niet verstoord wordt.

Boemerang

Het zal Van Heel ongetwijfeld een goed gevoel geven om te weten dat ze een van haar talloze slachtoffers een wraakaangifte in de maag gesplitst heeft. Het lijkt haar echter aan het inzicht te ontbreken dat haar voortdurende escalerende gedrag vroeg of laat een keer als een boemerang bij haar terug zal keren.

Nee, dat is geen bedreiging, dat is basiskennis psychologie. Voordat er weer iemand gaat zeiken over ‘bedreiging’.

Update 24 mei 2014

Hieronder hebben we een link geplaatst naar de publiekelijk toegankelijke Facebook-pagina van Van Heel. De heer Van Baardwijk meldde ons dat die link een melding ‘Pagina niet beschikbaar’ leverde. Het leek er op dat Van Heel uit angst haar account verwijderd had, verder onderzoek heeft uitgewezen dat ze dat niet gedaan heeft maar wel de heer Van Baardwijk op Facebook geblokkeerd heeft en haar account volledig dichtgetimmerd heeft.

Maar ze heeft niets te verbergen hoor…

 

Bron foto: de publiekelijk toegankelijke Facebookpagina van Van Heel

Één reactie op #1101 Opnieuw wraakaangifte door Bureau Jeugdzorg Eindhoven

  • karin pieters olde weghuis schreef:

    ach ja.het zal eens niet zo zijn jeroen.
    de transitie jeugdzorg komt eraan,en ze motten weer geld hebben.op welke manier ze dat doen interesseert ze geen moer.
    hebben ze bij ons toch ook gedaan.en nog.alleen reageer ik niet meer,want anders blijven ze galbakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons
Gratis abonnement via RSS Gratis abonnement via e-mail Volg Zwartboek Overheid op Facebook Volg Zwartboek Overheid op Twitter
Donaties
Het strijden tegen instanties is een kostbare zaak. Uw donatie maakt het mogelijk deze strijd voort te zetten!
Ziet u hierboven geen knop "Doneren"? Klik dan hier.