Wantoestanden binnen de Nederlandse overheid

De tegenwerking welke de heer Van Baardwijk ondervindt bij het terugverkrijgen van zijn op bevel van Bureau Jeugdzorg Eindhoven gestolen PC is hemeltergend. BJZ weigert nog steeds de PC terug te geven en BJZ’s advocate mw.mr. Stappaerts vond het niet nodig om te reageren op een voorstel dat de heer Van Baardwijk haar vanochtend mailde.

Daarmee is het vervolgscenario duidelijk: er zal een kort geding voor nodig zijn om Bureau Jeugdzorg te dwingen de PC terug te geven. Team manager Peter R. heeft weliswaar toegezegd de PC per 15 november te retourneren (zonder te onderbouwen op grond van welke wet hij ‘m tot die tijd zou mogen achterhouden) maar de praktijk leert dat de begrippen ‘Bureau Jeugdzorg’ en ‘afspraken nakomen’ op z’n zachtst gezegd geen goed huwelijk hebben.

Daarmee duurt de gijzeling van de heer Van Baardwijk en zijn PC door Bureau Jeugdzorg Eindhoven dus onverminderd voort. De heer Van Baardwijk moet het nog steeds — inmiddels al ruim zeven weken — zonder zijn (voor hem als autist absoluut noodzakelijke) structuur stellen, zijn bedrijf kan hij nog steeds niet uitoefenen waardoor hij over een paar weken ook nog eens een forse boete opgelegd gaat krijgen wegens het niet tijdig indienen van de BTW-aangifte, en voorbereiden op aankomende rechtszaken zit er ook niet in.

Boos opzet

Zeker ook wat dat laatste betreft is ongetwijfeld sprake van boos opzet. Op 29 oktober dient de zaak met betrekking tot de omgangsregeling en het ouderlijk gezag, waarbij Bureau Jeugdzorg Eindhoven en Raad voor de Kinderbescherming adviseren de heer Van Baardwijk geen omgangsregeling te gunnen en hem het ouderlijk gezag te ontnemen. De hele motivatie daarvoor bestaat uit valse rapportages, smaad, laster en valse beschuldigingen, dus het wekt geen verbazing dat BJZ er alles aan gelegen is om te voorkomen dat de heer Van Baardwijk zich op die zaak naar behoren kan voorbereiden.

Verweer tegen de leugens van Bureau Jeugdzorg wordt door BJZ immers als uiterst onwenselijk beschouwd. Zoals ook uit de acties van BJZ tegen de heer Van Baardwijk blijkt is het naar buiten komen van de waarheid iets wat volgens BJZ met alle mogelijke middelen (legaal en illegaal) voorkomen moet worden. En dat geeft te denken…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons
Gratis abonnement via RSS Gratis abonnement via e-mail Volg Zwartboek Overheid op Facebook Volg Zwartboek Overheid op Twitter
Donaties
Het strijden tegen instanties is een kostbare zaak. Uw donatie maakt het mogelijk deze strijd voort te zetten!
Ziet u hierboven geen knop "Doneren"? Klik dan hier.