Wantoestanden binnen de Nederlandse overheid

Eerder deze week had de advocaat van de heer Van Baardwijk een telefoongesprek met Peter R., team manager jeugdbescherming bij Bureau Jeugdzorg Eindhoven. In dat gesprek vroeg Peter R. zich af of hij en de advocaat om de tuin waren geleid door de heer Van Baardwijk.

Aanleiding daarvoor was het feit dat de heer Van Baardwijk zelf initiatief had ontwikkeld om zijn door Bureau Jeugdzorg Eindhoven gestolen PC eerder terug te krijgen dan per 15 oktober (het voorstel van zijn advocaat) of op z’n vroegst 15 december (het voorstel van Peter R.). Laatstgenoemde begrijpt dus kennelijk niet wat de uitdrukking “om de tuin geleid” betekent.

Uit de stukken blijkt dat Peter R. telkens vage toezeggingen doet om die vervolgens niet na te komen. Die valse beloftes zijn dus duidelijk enkel bedoeld om het retourneren van de in opdracht van Peter R. gestolen PC zo lang mogelijk uit te stellen en de heer Van Baardwijk zo lang mogelijk het leven tot een hel te maken. Het is dus niet de heer Van Baardwijk die anderen om de tuin leidt, het is juist Peter R. die anderen om de tuin leidt.

Wie enigszins bekend is met de jeugdzorg zal zich daar niet over verbazen — met name de rechterlijke macht wordt door de jeugdzorg immers dagelijks om de tuin geleid.

In bovengenoemd telefoongesprek verklaarde Peter R. ook dat hij wilde meedenken over het verkorten van de termijn voor teruggave van de gestolen PC. Sindsdien is er echter niets meer vernomen, terwijl “verkorten van de termijn” toch betekent dat de heer Van Baardwijk zijn PC nog voor aanstaande zaterdag terug zou moeten hebben. Het zoveelste bewijs derhalve dat het beleid van Bureau Jeugdzorg Eindhoven niet gericht is op het oplossen maar op het escaleren van conflicten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons
Gratis abonnement via RSS Gratis abonnement via e-mail Volg Zwartboek Overheid op Facebook Volg Zwartboek Overheid op Twitter
Donaties
Het strijden tegen instanties is een kostbare zaak. Uw donatie maakt het mogelijk deze strijd voort te zetten!
Ziet u hierboven geen knop "Doneren"? Klik dan hier.