Wantoestanden binnen de Nederlandse overheid

Een 45-jarige inwoner van Eindhoven heeft hedenochtend aangifte gedaan tegen een gezinsvoogd van Bureau Jeugdzorg Eindhoven en diens directe leidinggevende. De man beschuldigt de beide BJZ-medewerkers van kindermishandeling, niet-seksueel kindermisbruik, bedreiging/chantage, smaad/laster, aantasting in eer en goede naam en psychische mishandeling. Daarnaast wordt de leidinggevende door de man beschuldigd van mishandeling, wederrechtelijke vrijheidsberoving en het doen van valse aangifte.

Naar eigen zeggen heeft de man gelijktijdig ook aangifte gedaan tegen zijn voormalige echtgenote (tevens de moeder van zijn kinderen) wegens kindermishandeling, niet-seksueel kindermisbruik en mishandeling van hemzelf, en een klacht wegens niet-vervolging ingediend omdat een eerder gedane aangifte tegen zijn ex-partner (eveneens wegens kindermishandeling) door de Eindhovense politie geseponeerd werd.

De man ligt al geruime tijd overhoop met Bureau Jeugdzorg Eindhoven. Na zijn twee zoontjes zo’n drie jaar lang nauwelijks gezien te hebben werden beide kinderen medio 2011 onder toezicht van Bureau Jeugdzorg geplaatst. Bureau Jeugdzorg kreeg van de Rechtbank de opdracht een omgangsregeling op te stellen. Die regeling bleef uit waar de man zowel zijn ex-partner als Bureau Jeugdzorg de schuld van gaf.

Eerder leidde het steeds hoger oplopende conflict er al toe dat de man klachten indiende tegen de gezinsvoogd en diens leidinggevende, waarna hij door de Klachtencommissie in het gelijk werd gesteld. Daarnaast werd door Bureau Jeugdzorg aangifte gedaan tegen de man wegens vermeende vernieling en vermeende lokaalvredebreuk. Die publiceerde het dossier op Internet, waarop Bureau Jeugdzorg onlangs met succes naar de rechter stapte voor een publicatieverbod. De man heeft aangegeven in hoger beroep te gaan omdat volgens hem de uitspraak in strijd is met het grondwettelijke recht op vrijheid van meningsuiting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons
Gratis abonnement via RSS Gratis abonnement via e-mail Volg Zwartboek Overheid op Facebook Volg Zwartboek Overheid op Twitter
Donaties
Het strijden tegen instanties is een kostbare zaak. Uw donatie maakt het mogelijk deze strijd voort te zetten!
Ziet u hierboven geen knop "Doneren"? Klik dan hier.