Wantoestanden binnen de Nederlandse overheid

Eind augustus 2012 werden op bevel van Bureau Jeugdzorg Eindhoven twee PC’s gestolen uit de woning van de heer Van Baardwijk. Zijn aangifte werd al direct geseponeerd, een klacht wegens niet-vervolging is nog in behandeling bij het Gerechtshof Oost-Brabant. Gezien de hechte band tussen Justitie en de Jeugd-zorg leek die procedure vrij kansloos, maar vandaag was er onverwacht een nieuwe ontwikkeling.

De PC’s werden gestolen onder het mom van ‘beslaglegging’ omdat Bureau Jeugdzorg, zenuwachtig geworden door de aanhoudende stroom schokkende onthullingen over BJZ, verzonnen had dat de heer Van Baardwijk aan BJZ € 30.000 aan dwangsommen verschuldigd zou zijn (een claim welke door BJZ nimmer onderbouwd is). Vanwege dit sausje van ‘civiele kwestie’ weigerde het OM tot vervolging over te gaan.

Vanochtend diende echter een hoger beroep inzake ouderlijk gezag en omgang, waar ook een van de betrokken gezinsvoogden bij aanwezig was. Tijdens de zitting bekende de gezinsvoogd dat de diefstal een weloverwogen beslissing was geweest omdat de heer Van Baardwijk door bleef gaan met het publiceren van de gruwelijke waarheid over de praktijken van Bureau Jeugdzorg. Bij BJZ had men daarop bedacht dat men hem wel eens een lesje kon leren door hem z’n computerapparatuur af te nemen.

De heer Van Baardwijk had die apparatuur enerzijds nodig vanwege software die hem als autist de voor hem noodzakelijke structuur biedt, anderzijds voor het uitoefenen van zijn bedrijf. De diefstal leidde er toe dat hij zeer ernstige psychische schade opliep (waarvan hij nog immer niet volledig hersteld is) en bijna drie maanden lang zijn bedrijf niet kon uitoefenen.

De heer Van Baardwijk heeft inmiddels gemeld dat hij deze bekentenis aan de aangifte zal toevoegen, waarmee de kans dat de betrokkenen alsnog strafrechtelijk vervolgd zullen worden aanzienlijk toeneemt.Wellicht dat er dan toch nog gerechtigheid zal geschieden.

2 reacties op #1201 Gezinsvoogd bekent diefstal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons
Gratis abonnement via RSS Gratis abonnement via e-mail Volg Zwartboek Overheid op Facebook Volg Zwartboek Overheid op Twitter
Donaties
Het strijden tegen instanties is een kostbare zaak. Uw donatie maakt het mogelijk deze strijd voort te zetten!
Ziet u hierboven geen knop "Doneren"? Klik dan hier.