Wantoestanden binnen de Nederlandse overheid

Een onverwachte wending hedenochtend in het in hoog tempo escalerende conflict tussen de Gemeente Eindhoven en inwoner Jeroen van Baardwijk: laatstgenoemde heeft de Gemeente uitgenodigd voor een gesprek.

Iedereen die niet volledig wereldvreemd is ziet dat de Gemeente Eindhoven op een ramp afstormt met de hondse wijze waarop ze met de autistische, aan PTSS lijdende heer Van Baardwijk omgaat. Je kunt nou eenmaal niet oneindig tegen iemand aan blijven schoppen en dan verwachten dat je slachtoffer nooit terug zal schoppen. Dat gaat een keer fout.

Schreeuwen om problemen

Als je een uitkeringsgerechtigde zonder enig bewijs gaat beschuldigen, bij voorbaat al diens uitkering stopzet, en gaat eisen dat hij zijn onschuld bewijst, dan vraag je om moeilijkheden. Daarom vraag je al bij gewone uitkeringsgerechtigden, maar als je op zo’n manier gaat schoppen tegen iemand die toch al zwaar getraumatiseerd is door jarenlange terreur van overheid en ‘hulpverlening’, dan vraag je niet om problemen, dan schreeuw je om problemen.

Uitnodiging voor gesprek

De heer Van Baardwijk tolereerde een dergelijke behandeling niet en zette terecht de hakken in het zand. Terecht, want ook uitkeringsgerechtigden hebben er recht op om een fatsoenlijke wijze behandeld te worden.

Wat dan ook niemand had zien aankomen: de heer Van Baardwijk heeft vanochtend burgemeester Rob van Gijzel, wethouder Staf Depla, en de betrokken ambtenaar (ene Berdien V.) uitgenodigd voor een gesprek aanstaande vrijdag om verdere escalatie te voorkomen en tot een oplossing te komen waar iedereen mee kan leven.

Sceptisch

Toegegeven, we zijn sceptisch. Rob van Gijzel reageert uitsluitend met stilzwijgen op kritische vragen, Staf Depla is al volledig doof gebleken voor zeer forse kritiek vanuit de Gemeenteraad op zijn asociale beleid, ambtenaar V. blijkt ook geen pareltje van flexibiliteit te zijn, en dus zijn we er nog niet van overtuigd dat Rob van Gijzel en consorten op de uitnodiging in zullen gaan.

Maar wie weet, misschien worden we wel aangenaam verrast, gaat de Gemeente op de uitnodiging in, en leidt dit lovenswaardige initiatief van de heer Van Baardwijk tot een fatsoenlijke oplossing. We houden u op de hoogte.

Gerelateerde artikelen

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg ons op Facebook en Twitter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons
Gratis abonnement via RSS Gratis abonnement via e-mail Volg Zwartboek Overheid op Facebook Volg Zwartboek Overheid op Twitter
Donaties
Het strijden tegen instanties is een kostbare zaak. Uw donatie maakt het mogelijk deze strijd voort te zetten!
Ziet u hierboven geen knop "Doneren"? Klik dan hier.