Wantoestanden binnen de Nederlandse overheid

Ja, u leest het goed, we stoppen er mee. We horen het gejuich al opstijgen uit de kantoren van wat in Nederland door moet gaan voor politie, justitie, reclassering, jeugdzorg en andere niet-functionerende instanties. Eindelijk verlost van dat vervelende Zwartboek Overheid waar men, in tegenstelling tot bij politie, justitie, reclassering, jeugdzorg en andere instanties, wèl aan waarheidsvinding doet en de gruwelijke feiten publiceert!

Helaas voor de ambtenaren en zogenaamde hulpverleners, dat is te vroeg gejuicht. We gaan er namelijk niet helemaal mee stoppen, we stoppen alleen met het Klacht- en Aangifteregister Jeugdzorg.

De reden: gebrek aan materiaal. Dat er behoefte bestaat aan een dergelijk openbaar register is duidelijk; er gaat geen week voorbij waarin we geen e-mails ontvangen waarin gevraagd wordt of een bepaalde gezinsvoogd in het KAR-JZ voorkomt. Om dat register te vullen hebben we complete dossiers nodig, maar helaas is gebleken dat ouders wel informatie willen hebben maar zelf geen dossiers willen aanleveren.

Het gevolg daarvan is dat er momenteel slechts vijf namen van jeugdzorgpersoneel in het register zijn opgenomen, en we daarnaast een lijst hebben met tientallen namen van jeugdzorgpersoneel waarover informatie is opgevraagd maar over wie we helaas geen informatie beschikbaar hebben.

We hebben het ruim twee jaar geprobeerd, maar als we geen dossiers krijgen heeft het geen zin het Klacht- en Aangifteregister Jeugdzorg nog langer in stand te houden (de informatie die we wel hebben bewaren we uiteraard wel).

Dus, helaas voor alle incompetente en corrupte ambtenaren en ‘hulpverleners’, het Klacht- en Aangifteregister Jeugdzorg verdwijnt maar verder gaan we gewoon door met onze journalistieke activiteiten. Uit het feit dat justitie en de jeugdzorg nog steeds tot onze trouwste bezoekers behoren, onze hoofdredacteur nog steeds doelwit is van wraakaangiften en zijn aangiften nog steeds stelselmatig in de doofpot verdwijnen (en de politie er zelfs veelvuldig over liegt), blijkt wel dat we kennelijk goed bezig zijn.

Immers, waarom zouden ze ons zo angstvallig in de gaten houden en proberen onze hoofdredacteur tot zwijgen te dwingen als ze niets te verbergen hebben?

4 reacties op We stoppen er mee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons
Gratis abonnement via RSS Gratis abonnement via e-mail Volg Zwartboek Overheid op Facebook Volg Zwartboek Overheid op Twitter
Donaties
Het strijden tegen instanties is een kostbare zaak. Uw donatie maakt het mogelijk deze strijd voort te zetten!
Ziet u hierboven geen knop "Doneren"? Klik dan hier.