Wantoestanden binnen de Nederlandse overheid

We hadden nog even gedacht (en gehoopt) dat nepjournalist Arnold Mandemaker (Eindhovens Dagblad) verstandig zou zijn geworden na het onderwerp van een klacht, een aangifte, en enkele artikelen op deze site te zijn geworden. Maar helaas, Arnold bleek, om er maar eens een jeugdzorgterm tegenaan te gooien, niet leerbaar te zijn. Vandaag was het weer raak.

Het begon allemaal afgelopen weekend met bijstandsmoeder Hilda (pseudoniem ter bescherming van haar privacy). Hilda heeft problemen op diverse gebieden maar er wordt al jarenlang niet naar haar geluisterd door overheid en ‘hulpverlening’. Ze ventileert haar frustraties daarover regelmatig op Internet. Ook het feit dat we in Nederland mensen met problemen laten barsten maar wel miljoenen hebben om te verspillen aan het WK voetbal ontsnapte niet aan haar kritische blik.

Journalist Metro in de aanval

Dat werd opgepikt door ene Tjerk Korteweg, een journalist welke onder andere voor de gratis krant Metro schrijft. Normaliter zouden we hier zijn echte naam vermelden, maar dat zou het wat al te gemakkelijk maken voor derden om Hilda’s identiteit te achterhalen, dus bij wijze van uitzondering laten we dat achterwege.

Tjerk opende via Twitter de aanval op Hilda. Volgens hem had ze alles aan zichzelf te danken, wilde ze gewoon niet geholpen worden, en meer van dat soort opmerkingen welke blijk geven van meer rechtsextremisme dan intelligentie en empathie. Hij vond al snel bijval van allerlei PVV-stemmende figuren die zelf kennelijk geen baan hebben (gezien het feit dat ze de hele dag door op Twitter actief zijn) en bij gebrek aan zinvolle dagbesteding dus maar tegen de zwaksten in de samenleving aan gaan trappen.

Hilda is echter bevriend met de (bij de trouwe lezer bekende) heer Van Baardwijk uit Eindhoven, en die nam het voor haar op. Als dank daarvoor verschoof de stroom rechtsextremistische haatzaaierij van Hilda naar de heer Van Baardwijk, waarbij de ene na de andere PVV-er (m/v) zich er mee ging bemoeien.

Arnold Mandemaker

Hedenochtend besloot Arnold Mandemaker ook een duit in het zakje te doen. De heer Van Baardwijk constateerde dat een van de PVV-ers via Twitter contact had gezocht met Mandemaker, waarop hij eens op de tijdlijn van Mandemaker zelf ging kijken—alwaar hij zo’n twintig tweets van Mandemaker aantrof welke aan goed-genoeg-voor-weer-een-aangifte-duidelijkheid niets te wensen overlieten. De hele collectie vind u onderaan dit artikel.

Verwijderd

De heer Van Baardwijk meldde een en ander aan een hulpverleenster wier naam ons niet bekend is. Die kon Mandemaker’s uitlatingen niet zo bijster waarderen en nam contact op met het Eindhovens Dagblad. Wat zich vervolgens precies afgespeeld heeft op de redactieburelen weten we niet, maar kennelijk kreeg Mandemaker te horen dat dergelijke tweets toch niet echt handig waren, want even later werden ze verwijderd.

Maar helaas voor Mandemaker waren de schermafdrukken toen al gemaakt…

Een verhaal met een staartje

Daarmee is het verhaal echter nog niet teneinde. De heer Van Baardwijk heeft gemeld dat hij opnieuw een klacht in zal dienen tegen Mandemaker, en Justitie gaat verblijden met een aanvulling op de aangifte welke hij enige tijd geleden al tegen Mandemaker gedaan heeft (en waarover sindsdien niemand meer iets gehoord heeft, hetgeen ook weer te denken geeft).

En wat de reactie van het Eindhovens Dagblad betreft tijdens het telefoongesprek met de hulpverleenster: daar komen we in een volgend artikel nog op terug. Dan weet de trouwe lezer inmiddels wel hoe laat het is…

De gewraakte tweets

Voor betere leesbaarheid klikt u even op de afbeelding voor een grotere versie.

20140710 Arnold Mandemaker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons
Gratis abonnement via RSS Gratis abonnement via e-mail Volg Zwartboek Overheid op Facebook Volg Zwartboek Overheid op Twitter
Donaties
Het strijden tegen instanties is een kostbare zaak. Uw donatie maakt het mogelijk deze strijd voort te zetten!
Ziet u hierboven geen knop "Doneren"? Klik dan hier.