Wantoestanden binnen de Nederlandse overheid

Op 3 januari werd een klacht ingediend tegen mw.mr. A.M. Bossink (Rechtbank Oost-Brabant). Vandaag ontving klager de ontvangstbevestiging.

1202 Kinderrechter Bossink 150pxDe Rechtbank heeft de ontvangst van de klacht nu bevestigd, daarmee kan de procedure beginnen. Die is tamelijk rechttoe-rechtaan.

De procedure

Klager krijgt nog de gelegenheid zijn klacht aan te vullen, eind januari gaat de klacht plus eventuele aanvulling door naar de President van de Rechtbank. Klager wordt dan een formulier toegezonden waarop hij kan aangeven of hij wel of niet gehoord wenst te worden. Wil hij dat dan komt er een hoorzitting, waarna klager vriendelijk bedankt wordt voor z’n bijdrage en te horen krijgt dat hij over twee weken de uitspraak kan verwachten.

De uitspraak

We zijn helaas niet helderziend dus kunnen we de uitspraak niet met 100% zekerheid voorspellen, maar eerlijk gezegd verwachten we er weinig van. Ten eerste hebben we al teveel dossiers voorbij zien komen waarin klachten tegen overheidspersoneel in de doofpot verdwenen. Ten tweede hebben we hier te maken met de ongezonde situatie dat een klacht tegen een rechter niet beoordeeld gaat worden door een onafhankelijke klachtencommissie maar door het gerechtsbestuur van de Rechtbank Oost-Brabant.

Onpartijdigheid

Rechters worden verondersteld onpartijdig te zijn (al zijn er tal van aanwijzingen dat het daar nogal eens aan ontbreekt), dan mag de burger verwachten dat klachten ook door onpartijdige derden beoordeeld worden — juist om de schijn van partijdigheid te vermijden. Helaas denkt het Ministerie van Veiligheid en Justitie daar anders over…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons
Gratis abonnement via RSS Gratis abonnement via e-mail Volg Zwartboek Overheid op Facebook Volg Zwartboek Overheid op Twitter
Donaties
Het strijden tegen instanties is een kostbare zaak. Uw donatie maakt het mogelijk deze strijd voort te zetten!
Ziet u hierboven geen knop "Doneren"? Klik dan hier.