Wantoestanden binnen de Nederlandse overheid

Het gebeurt maar zelden, maar deze keer hebben we zowaar positief nieuws te melden: vanochtend is een inval gedaan bij Kusters Facilities BV te Eindhoven waarbij de op bevel van Bureau Jeugdzorg Eindhoven ontvoerde en gegijzelde PC van de heer Van Baardwijk is bevrijd. Daarmee is na 79 dagen een einde gekomen aan dit gijzelingsdrama. Bij de bevrijdingsactie zijn geen doden en/of gewonden gevallen, maar (helaas) ook geen aanhoudingen verricht. Verdere acties naar aanleiding van dit gijzelingsdrama worden niet uitgesloten.

Hardware, software en data lijken op het eerste gezicht nog intact. Dan wacht de heer Van Baardwijk nu de zware taak van het bijwerken van zo’n 2,5 maand aan achterstallige projectadministratie en daarmee het stukje bij beetje terugbrengen van de noodzakelijke structuur in zijn autistenbestaan. Die is dus nog wel even bezig…

Oké, in de praktijk heeft de heer Van Baardwijk vanochtend gewoon zijn gestolen PC teruggehaald nadat die tegen alle verwachting in door Bureau Jeugdzorg Eindhoven was vrijgegeven, maar laten we eerlijk zijn: een verhaal met kreten als ‘inval’, ‘bevrijdingsactie’ en ‘gijzelingsdrama’ klinkt natuurlijk wel een stuk spannender. 🙂

Dat terughalen ging overigens niet van een leien dakje. Bureau Jeugdzorg Eindhoven had weliswaar aan Incassobureau Van Lith doorgegeven dat de PC geretourneerd kon worden, maar zoals al was verwacht had men bij Van Lith niet even de moeite genomen om dat ook aan Kusters Facilities door te geven.

 

2 reacties op #1201 Gijzelingsdrama Bureau Jeugdzorg Eindhoven beëindigd

    • Redactie schreef:

      Ik heb gewoon datgene gedaan wat ik altijd doe en waar ik goed in ben: observeren –> analyseren –> publiceren. En daar was Bureau Jeugdzorg dus niet zo blij mee. Zo niet blij dat BJZ datgene ging doen wat BJZ altijd doet en waar BJZ goed in is: liegen, bedriegen, intimideren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons
Gratis abonnement via RSS Gratis abonnement via e-mail Volg Zwartboek Overheid op Facebook Volg Zwartboek Overheid op Twitter
Donaties
Het strijden tegen instanties is een kostbare zaak. Uw donatie maakt het mogelijk deze strijd voort te zetten!
Ziet u hierboven geen knop "Doneren"? Klik dan hier.