Wantoestanden binnen de Nederlandse overheid

Bijna zeven weken geleden werd de PC van de heer Van Baardwijk gestolen in opdracht van Peter R., team manager jeugdbescherming bij Bureau Jeugdzorg Eindhoven. In een gesprek tussen R. en de advocaat van de heer Van Baardwijk werd overeengekomen dat de PC vandaag (15 oktober 2012) geretourneerd zou worden als de heer Van Baardwijk aan een aantal eisen had voldaan. Peter R. zou afgelopen week zelfs nog contact opnemen met de advocaat van de heer Van Baardwijk over eerdere retournering van zijn rechtmatige eigendom.

Aan die eisen heeft de heer Van Baardwijk een week geleden al voldaan, dus zou die PC vandaag geretourneerd moeten zijn. Hij had het al voorspeld, zijn advocaat wilde het niet geloven, maar Peter R. heeft zich vorige week niet meer gemeld en ook de PC komt vooralsnog niet terug; R. heeft aangegeven eerst nog een keer met de advocaat van de heer Van Baardwijk te willen spreken, hetgeen echter pas woensdag mogelijk is.

Nog meer uitstel dus, precies zoals voorspeld. De heer Van Baardwijk heeft inmiddels ook voorspeld dat R. woensdag wel weer met nieuwe eisen zal komen welke eerst ingewilligd moeten worden alvorens hij z’n spullen terugkrijgt. Waarna er opnieuw een hele lijst eisen op tafel zal komen.

De maat is nu echter definitief vol voor de tot het uiterste getergde heer Van Baardwijk: Bureau Jeugdzorg Eindhoven mag haar gedrag bij de rechter gaan uitleggen. BJZ mag dan ook meteen een flinke zak geld meebrengen: de schadeclaim is inmiddels opgelopen tot € 480.000 — zijn huidige advocaat mag woensdag dus tegen Peter R. gaan vertellen dat zijn cliënt een half miljoen wil hebben van BJZ.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons
Gratis abonnement via RSS Gratis abonnement via e-mail Volg Zwartboek Overheid op Facebook Volg Zwartboek Overheid op Twitter
Donaties
Het strijden tegen instanties is een kostbare zaak. Uw donatie maakt het mogelijk deze strijd voort te zetten!
Ziet u hierboven geen knop "Doneren"? Klik dan hier.