Wantoestanden binnen de Nederlandse overheid

De redactie is in het bezit gekomen van bewijzen dat een gezinsvoogd van Bureau Jeugdzorg Eindhoven (naam bekend bij de redactie) medische gegevens over een cliënt doorgespeeld heeft aan derden.

De casus draait om twee voormalige echtelieden bij wie Bureau Jeugdzorg Eindhoven in beeld is gekomen omdat de vrouw weigert mee te werken aan een omgangsregeling tussen de man en de kinderen. Uit een aangifte welke de vrouw tegen de man gedaan heeft blijkt dat de gezinsvoogd tegen de vrouw verteld heeft dat haar ex-partner een narcistische persoonlijkheidsstoornis zou hebben. Het moge duidelijk zijn dat onder geen enkele voorwaarde toegestaan is om dergelijke medische informatie over een cliënt door te spelen aan een andere cliënt.

Detail daarbij is dat de man weliswaar bekend is bij een GGZ-instelling maar bij hem nimmer een persoonlijkheidsstoornis (in welke vorm dan ook) gediagnosticeerd is. Deze ‘diagnose’ is klaarblijkelijk gesteld door een gedragsdeskundige van Bureau Jeugdzorg Eindhoven, waarbij het dan echter weer opmerkelijk is dat de man in kwestie en de gedragsdeskundige elkaar nimmer gesproken hebben en deze vermeende ‘gedragsdeskundige’ dus ook nooit een dergelijke diagnose gesteld kan hebben. Nog los van de vraag of een gedragsdeskundige eigenlijk wel bevoegd is om zo’n diagnose te stellen.

Mede gezien de vele meldingen over Bureau Jeugdzorg Eindhoven welke de afgelopen weken binnengekomen zijn op de redactie is het zelfs nog maar de vraag of deze ‘gedragsdeskundige’ wel echt bestaat of dat deze, net als de ‘narcistische persoonlijkheidsstoornis’, door de gezinsvoogd verzonnen is.

De man heeft aangegeven dat hij aangifte gaat doen tegen de gezinsvoogd wegens smaadschrift en een klacht tegen hem in gaat dienen bij de Klachtencommissie

3 reacties op #1101 Bureau Jeugdzorg speelt medische gegevens door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons
Gratis abonnement via RSS Gratis abonnement via e-mail Volg Zwartboek Overheid op Facebook Volg Zwartboek Overheid op Twitter
Donaties
Het strijden tegen instanties is een kostbare zaak. Uw donatie maakt het mogelijk deze strijd voort te zetten!
Ziet u hierboven geen knop "Doneren"? Klik dan hier.