Wantoestanden binnen de Nederlandse overheid

Na de lafhartige diefstal van zijn PC en privé- en zakelijke data gisteren door Van Lith Gerechtsdeurwaarders en Incasso (op bevel van Bureau Jeugdzorg Eindhoven) heeft de heer Van Baardwijk zijn spullen terug gevorderd en een schadeclaim ingediend. Daar werd door Van Lith zowaar op gereageerd, maar uiteraard leverde dat niets positiefs op. Hieronder de e-mailcorrespondentie.

Van: Autistic Advantage <autisticadvantagenl@gmail.com>
Datum: 29 augustus 2012 14:40
Onderwerp: Onrechtmatige beslaglegging
Aan: mail@vanlithincasso.nl

Hedenochtend zijn door Van Lith Gerechtsdeurwaarders en Incasso in mijn woning aan de [adres] te Eindhoven twee PC’s in beslag genomen. Noch ik noch mijn advocaat waren op de hoogte van enig vonnis waarin zou staan dat deze PC’s in beslag moesten worden genomen, hij wist ook geen vonnis te overleggen waaruit dit zou blijken. De inbeslagname is derhalve onrechtmatig. Bovendien wordt het mij hierdoor onmogelijk gemaakt mijn bedrijf uit te oefenen.
Het is ook zeer opmerkelijk dat voor een beslaglegging wegens (nota bene niet-verschuldigde!) dwangsommen wel twee PC’s meegenomen worden maar de verdere inboedel ongemoeid wordt gelaten. Kennelijk is uw actie er dus enkel op gericht om tegemoet te komen aan de eis van Bureau Jeugdzorg Eindhoven dat alle kritiek op deze rampzalig slecht functionerende organisatie onmogelijk wordt gemaakt.
Ik sommeer u dan ook deze PC’s vóór hedenmiddag, woensdag 29 augustus 2012 17:00 uur, aan mij te retourneren. Blijft u in gebreke dan kunt u een schadeclaim tegemoet zien ten bedrage van € 10.000 voor elke kalenderdag of kalenderdagdeel dat u in gebreke blijft.

Jeroen van Baardwijk
Eigenaar, Autistic Advantage

En de reactie:

Van: De heer W.L. van Erp (Van Lith Gerechtsdeurwaarders en Incasso) W.vanErp@vanlithincasso.nl
Datum: 20 augustus 2012 11:19:58
Onderwerp: RE: Onrechtmatige beslaglegging
Aan: Autistic Advantage <autisticadvantagenl@gmail.com>

 

 

Geachte heer Van Baardwijk,

Naar aanleiding van onderstaande emailberichten deel ik u namens mijn cliënte mede, dat het u weldegelijk duidelijk is, welk vonnis ten uitvoer wordt gelegd. Met dit vonnis kan mijn cliënte beslag laten leggen op alle vermogensbestanddelen, die de hoogte van de verschuldigde dwangsommen niet te boven gaan.

De in bewaring genomen systeemkasten worden voorlopig nog niet openbaar verkocht en deze blijven in bewaring voor het geval u een executiegeschil opstart.

Mijn cliënte stelt zich op het standpunt dat u dient aan te tonen dat u een bedrijf uitoefent.

Vertrouwende u voldoende te hebben geïnformeerd,

Met vriendelijke groet,

De heer W.L. van Erp

Van Lith Gerechtsdeurwaarders en Incasso
Mauritsstraat 16
5616 AA Eindhoven
tel.: 040-2438733
fax: 040-2438571
www.vanlithincasso.nl
mail@vanlithincasso.nl

Daarop werd Van Erp er toch maar even op gewezen dat dit wel een heel vreemde incasso was:

Van: Autistic Advantage autisticadvantagenl@gmail.com
Aan: “De heer W.L. van Erp (Van Lith Gerechtsdeurwaarders en Incasso)” <W.vanErp@vanlithincasso.nl>
Datum: 30 augustus 2012 12:51
onderwerp: Re: Onrechtmatige beslaglegging

Geachte heer Van Erp,

Bij de beslaglegging is expliciet erklaard dat volgens het vonnis de PC’s in beslag genomen moesten worden. Mijn advocaat en ik zijn beide in het bezit van zowel het vonnis als het correctievonnis maar in geen van beiden staat vermeld dat computerapparatuur in beslag genomen moest worden. De deurwaarder kon dit ook niet aantonen en van enig ander vonnis is geen sprake. Daarnaast heeft uw cliënte op geen enkele wijze aangetoond dat het vonnis overtreden zou zijn. Ook is het wel erg verdacht dat uw cliënte al jarenlang (ook bij talloze andere cliënten) alle mogelijke moeite hen de mond te snoeren en er dan (voor een vordering van € 30.000) alleen twee PC’s in beslag genomen worden. Dit heeft dus duidelijk niets te maken met de vordering maar is enkel een poging mij het zwijgen op te leggen.

Het gaat bovendien niet enkel om de hardware maar ook om de software, inclusief maar niet beperkt tot privé- en zakelijke gegevens. Door deze onterechte handelswijze wordt mij zowel privé als zakelijk het leven onmogelijk gemaakt.

Ik sommeer u derhalve nogmaals de apparatuur vandaag nog voor 17:00 uur aan mij te retourneren onder gelijktijdige contante betaling van de gevorderde schadevergoeding ad. € 20.000.

Voor wat mijn bedrijfsactiviteiten verwijs ik u naar het Handelsregister van de Kamer van Koophandel: Autistic Advantage is geregistreerd onder nummer 17200140.

Jeroen van Baardwijk
Eigenaar, Autistic Advantage

Van de firma Van Lith is niets meer vernomen, maar noch de PC’s nog de schadevergoeding zijn bij de heer Van Baardwijk afgeleverd.

5 reacties op #1201 Van Lith Incasso reageert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons
Gratis abonnement via RSS Gratis abonnement via e-mail Volg Zwartboek Overheid op Facebook Volg Zwartboek Overheid op Twitter
Donaties
Het strijden tegen instanties is een kostbare zaak. Uw donatie maakt het mogelijk deze strijd voort te zetten!
Ziet u hierboven geen knop "Doneren"? Klik dan hier.